2011

Az alkotóról

Írta:

Üdvözlöm a kézimalom.hu oldalon!

Az út idáig

Biztos vagyok benne, hogy bár nehéz, de hálás feladatot kaptam, amikor ráeszméltem, hogy nekem malomkövet kell faragnom. Mára csak néhány hírmondója maradt e kihalt szakmának, akikkel a sors hamar összehozott, így a kezdeti sötétben tapogatózás után hamar rájöttem, mennyire sokoldalú és összetett feladat a malomkő elkészítése. Az információk érkezése sajnos behatárolt, így bizonyos szakmai kérdésekre a választ csak a személyes megtapasztalás útján találom meg, illetve fogom megtalálni.  A kőfaragó szakmán belül így a malomkő faragása külön kategóriába tehető.

a_mester_keze

A mester keze

Nagyon nem kívánom részletezni, hogy ipari világunk, az a-tól z-ig verziók a holnaputánra, az igény a teljes kiőrlésre, stb., Önnek, kedves olvasó bizonyára megvan az oka, amiért ezen honlap tartalma felől érdeklődik, és biztos vagyok benne, hogy az ide látogatók többségének hasonló véleménye és szemléletmódja van Kárpát-medencei létünket illetően.

Mivel a fokozatosság híve vagyok, a legelső lépcsőfoknál kezdtem. S talán jelenleg pont erre van szükség. Az pedig egy családot kiszolgáló és bárki által működtethető kézi malom. Természetesen tervezem az egy mérettel nagyobb, kis közösséget is kiszolgáló mérethez a rendszert (D=45 cm), de mivel Isten malmai is lassan őrölnek, arról még nem tudok nyilatkozni, bár reményeim szerint 2012 nyarán már igen.

Az alkotóról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kommentelés lezárva.